Moi

Olen Heidi Huurinainen, jyväskyläläinen kouluratsastaja. Keskisuomalainen minusta tuli vuonna 2001, kun aloitin opinnot Jyväskylän yliopistossa pääaineenani tilastotiede. Siitä lähtien päivät ovatkin olleet tasapainottelua kampusalueen ja tallin välillä.

Valtaosan tähänastisesta elämästäni olen viettänyt hevosten parissa: hevosia puunaamassa, satulassa tai hevosauton ratissa eikä suurempaa muutosta taida olla näköpiirissä.

Hevosten pariin eksyin jo pikkutyttönä. Taisinpa olla 3-vuotias, kun äitini ensimmäistä kertaa minut talutusratsastukseen vei. Olisikohan äiti jättänyt sen väliin, jos olisi arvannut mihin se johtaa...?

6-vuotiaana aloitin säännöllisen ratsastuksen Kajaanin Ratsastuskoululla ja joitakin vuosia myöhemmin sain oman hoitoponin, Ollin. Olli oli hyvin persoonallinen lehmänkirjava vanhapoika, jonka kanssa viiletimme ilman satulaa milloin missäkin. Useimmiten taisin kuitenkin minä juosta ponin perässä määrittelemätön määrä hiekkaa vaatteissani...

Tanskalainen oldenburg-ruuna Prins V oli ensimmäinen oma hevoseni, jonka sain 15-vuotiaana. Prinssi ostettiin minulle opetusmestariksi, ja sitä se todella oli. Soile Lappalaisen valmennuksessa kilpailimme aina nuorten SM-tasolla asti.

Nälkä kasvoi kuitenkin syödessä ja Prinssin tilalle kilpakumppaniksi löytyi pieni ja temperamenttinen tamma Camill Tuula Buckmanin tallilta Torniosta. Camillin, tuttavallisesti Evan, kanssa onkin sitten kierretty ympäri Eurooppaa. Evan onkin ollut minulle toinen hieno opetusmestari.

Toinen kisahevosistani on latvialainen ruuna Anthony, jonka kanssa yhteinen taival alkoi vuonna 2001 Artun ollessa 5-vuotias.

Nähdään kisakentillä ja valmennuksissa, ja miksei muuallakin!